בריטניה- דוח 2008- בבריטניה חל גידול בשנה האחרונה שנבדקה במספר מקרי המוות משימוש בסמים. הדיווח על מקרי המוות מסמים מנוהל בבריטניה, באוניברסיטת לונדון. המטרה העיקרית של התכנית היא לתרום לצמצום כמות מקרי המוות שקשורים לצריכת סמים ותרופות ולמניעתם. (ראה גם מאמר " ריטלין הוא חומר שמדווח במידה גוברת והולכת במקרי מוות ")
הממצאים העיקריים:
- דווחו 1,490 מקרי מוות מצריכת סמים בבריטניה (לבד מסקוטלנד) בשנת 2008.
- אם מוסיפים את הדיווח לגבי המקרים מסקוטלנד עולה המספר ל- 1,952, עלייה של 2.7% בהשוואה ל- 2007 (1900).
- הניתוח הדמוגרפי דומה לדוחות הקודמים: 74% מהנפטרים הם זכרים, 71% בני פחות מ- 45 ורובם לבנים (95%).
- הסיבות העיקריות למוות: הרעלה לא מכוונת (64%), הרעלה עצמית מכוונת (13%), והרעלה בלי כוונה מוגדרת (12%).
- 69% מהמקרים נקשרו לצריכת אופיאטים בלבד או אופיאטים בשילוב עם סמים אחרים: מהרואין או מהרואין בשילוב עם סמים אחרים נפטרו 45% (הרוב), ירידה מסוימת לעומת 2007 (46%).
- בעשור האחרון תרם האלכוהול לכשליש מכל מקרי המוות מסמים. ב- 2008 נגרמו מחצית מהמקרים (51%) בשל צריכת אלכוהול וחומר פסיכו-אקטיבי נוסף, בעיקר הרואין.
- בין 1999 ל-2008 היו 7.3% ממקרי המוות האמורים שדווחו בקרב בני 16-24. שיעור זה גדל מ- 1.5% ב- 1999 ל- 9.1% ב- 2008. לפי הידוע ל- 66% מאותם בני 16-24 הייתה היסטוריה של שימוש בסמים או תלות בסמים כולל שימוש במצבים של בילוי. 21 מתוך 135 הנפטרים בקבוצה זו ב- 2008 הזריקו סמים. הסמים העיקריים שבגינם נפטרו הצעירים: הרואין- 38%, אלכוהול בשילוב עם סם – 32% ומתדון- 27%, קוקאין- 16%, אקסטזי ודומיו- 8% ואמפטמינים- 7%.**
מהו אלכוהוליזם או תלות באלכוהול?
תלות באלכוהול (אלכוהוליזם) מורכבת מארבעה סימפטומים:
* תשוקה: צורך חזק או כפייתי לשתות.
* איבוד שליטה: חוסר היכולת להגביל את השתייה בכל מצב נתון.
* תלות גופנית: סימני גמילה כמו בחילה, הזעה, רעידות וחרדה קורים כשמפסיקים לצרוך אלכוהול לאחר תקופה של שתייה מופרזת.
תלות חזקה יכולה לגרום לתסמיני גמילה מסכני חיים לרבות עוויתות, שמתחילים שמונה עד שתים-עשרה שעות לאחר המשקה האחרון. דליריום טרמנס (פרק זמן של אי-שפיות חמורה) מתחיל שלושה עד ארבעה ימים מאוחר יותר והאדם נעשה נסער באופן ניכר, רועד, הוזה ומאבד מגע עם המציאות.
* עמידות: הצורך לצרוך כמויות גדולות יותר של אלכוהול על מנת להגיע לאופוריה מהשימוש.
שתיין כבד אומר לעיתים תכופות שהוא יכול להפסיק מתי שהוא יבחר – אבל הוא פשוט אף פעם לא "בוחר" לעשות זאת. אלכוהוליזם זה לא מצב סופי שמגיעים אליו, אלא התקדמות בנתיב ארוך של התדרדרות שבמהלכו מצב החיים מחמיר באופן רציף. מתוך "האמת על אלכוהול".
סדרת חוברות "האמת על הסמים" ו"האמת על אלכוהול" הופקה על ידי ארגון "עולם ללא סמים" העולמי. "עולם ללא סמים" הינו ארגון מתנדבים, ללא מטרות רווח, אשר הוקם על ידי סיינטולוגים, הפועל בתחום החינוך והבאת ידע אמיתי על סמים ואלכוהול לילדים ונוער ב- 125 מדינות. בישראל, ההרצאות על הסמים הועברו למעל 5000 בני נוער וצעירים ועשרות אלפי חוברות חולקו בישובים רבים בהם גם נהריה, חיפה, תמרה, כעביה, תל אביב, בת ים, נתיבות ורהט. הארגון עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
http://il.drugfreeworld.org notodrugs.yestolife@gmail.com
אילת מליס כהן עמותת "ישראל אומרת לא לסמים"
** מתוך- ידע סמים ואלכוהול, נובמבר 2009 , הרשות למלחמה בסמים
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.